Prostataläkemedlets effektivitet ökade genom välkänd mutation i manlig fertilitetsparasit


Snabb hormonbehandling och kirurgi är bland de mest effektiva behandlingarna för prostatacancer: mycket få patienter blir långvariga behandlingsfria. Vanliga mutationer i parasiten som överför FAS – en typ av prostatacancer – är en anledning till att behandling som varar längre är underutnyttjad och varför avlägsnande av manliga spermier hjälper till att undvika total infertilitet istället.

Kronisk bäckensmärta, inklusive smärta under samlag, har associerats med utnyttjandet av den mänskliga manliga prostatakörteln och därför orsaken till infertilitet för vissa män. Minskande känd follikelstam, inklusive genom hormonbehandling, kan vara ett nytt tillvägagångssätt för optimal behandling av behandlingsresistent prostatacancer.

Andelen 2% dödsfall i kroppscancer bland infertila män är 25 gånger högre bland män med mutation av FAS jämfört med infertila män.

Kamagra är ett läkemedel baserat på sildenafilcitrat, som används för att behandla erektil dysfunktion, det vill säga erektionsproblem som påverkar män i alla åldrar. För närvarande är en av de bästa analogerna av Viagra Kamagra 100 milligram . Effekten av drogerna är densamma, men analogen är mycket billigare
Andreas Meyerhans, professor i transfertilitet, Universitetssjukhuset i Köln.

Jämfört med infertila män.

Årlig hematopoetisk malignitet (HMM) beräknas påverka 20 procent av befolkningen. Omkring 1,2 miljoner män lider av det, men förekomsten ökar med 30 gånger. Den tekniska utvecklingen, såsom tillgången på nya läkemedel, förklarar varför vissa patienter antingen inte har sjukdomen eller återfaller för att få ett barn med nedsatt eller frånvarande fertilitet. Även om behandling på 1990-talet mot FAS orsakade allvarliga biverkningar, förblir fertiliteten hos intakta män oförändrad på cirka 10 procent.

Nyligen har Meyerhans och kollegor vid universitetssjukhuset i Köln undersökt vilka mutationer i FAS som orsakar HMM och hur förutsägelsen av behandlingssvar kan förbättras. Deras intravitala transgena FAS-FT4-modell bygger på det smarta fyndet att en mutation i genen FAS-FT4 kan orsaka partiell prostatacancer. Om det bekräftas i modellen är detta fynd lovande för att förutsäga svar på behandling hos män med FAS-FT4-mutationer. Dessutom kan dessa resultat också vara användbara vid utvecklingen av nya behandlingsstrategier mot andra former av HMM.