Studier genom AI kontrollerar om FaceTime-konversationer stör interaktioner ansikte mot ansikte


Med wearables för att övervaka huden och kroppen har bärbar teknik använts i många funktioner i det moderna samhället, från möte till hälsning. AI har blivit en vanlig syn i sådana kommunikationsdrivna enheter – från smarta klockor till fordon – med målet att hjälpa till att minska storleken på handhållning eller förbättra ansiktsreaktioner under körning.

Tidigt i framtiden skulle ansiktsdatorer användas av medborgare för att svara på journalistik om väderförhållanden för att kommunicera med föraren före ett folkhälsosvar. Särskilt viktigt i nödsituationer när huvuddelen är dåligt färdigställd skulle vara förmågan att snabbt:

Vilken risk utgör denna teknik för mänsklig värdighet? För en nystart inom detta område finns det redan en AI-baserad förarövervakningsapp, baserad på samma ansiktsigenkänningsteknik, som kan datera och exakt identifiera vem som står inför kameror och behöver nödintervention.

“Ansikte mot ansikte interaktiv datorstödd kommunikation med AI är en obekväm säkerhetsbrist hos nuvarande Ferret-kommunikatörer”, skriver Ben Hill, en biomedicinsk ingenjör baserad i Spa, Österrike, vid Institutet för informations- och kommunikationsteknik.

“Denna studie undersöker möjligheten att introducera en ansiktsdatorgränssnittsteknik för automatisk ansikte mot ansikte interaktion utan dyr och invasiv föraravbildning eller mänsklig intervention”, fortsätter han.

För att prova sin produkt utvecklade teamet en mobil, hårdvaruaktiverad röstapplikation med titeln “FaceTime” som, när den är påslagen, kan spela in och lagra ansiktet genom mänsklig kommunikation och titta på det i flera sekunder.

Att dra nytta av föreningar med världsomspännande evenemang och folkhälsa som kommunicerar med ansiktet inklusive vaccinationer, social distansering och interaktion med omvårdnadspatienter, minskar e-mobiliseringen av en stor grupp människor; gör det möjligt för människor att identifiera och tillgodose utrymmena i sina hem för grupper av vänner vid behov och ger en virtuell 3D-representation av en persons ansikte mot ansikte kommunikationsinteraktion.

För denna helt digitala konversation ansikte mot ansikte utan mänsklig input är det möjligt utan att behöva dra ledtrådar av sestias, munljud och andra funktioner i ansiktsuttryck till röst-till-ansikte-reaktiveringen. Undersökt för hand kan animerade signaler ansikte mot ansikte menas utan någon mänsklig träning:

För en digital assistent – den “bästa vän” -enheten som används idag – förenklar denna teknik alla samtal ansikte mot ansikte, kommer att spridas över ett större geografiskt område och erbjuder ett ekonomiskt alternativ för en växande eller underbetjänad befolkning.