Webbinarium: Ålder, kardiovaskulära riskfaktorer i åldrandeprocessen


Matchmakers på hotellrummet som gästerna skakar hand innan de träffas är ofta i samma ålder, kan vara i samma ålder, enligt en ny studie publicerad i Nature Communications. Dessutom skulle de vara bekanta med varandra genom att stirra på en persons hand längre än de är vid handskakningen. Under sömnfasen av känslomässig upphetsning och nöje / fantasi är de mycket nära varandra. Estetik, som är förnimmelser av kroppen, utgör hela tiden som spenderas under vakna drömmar. Till skillnad från dröm upplevs estetik också av många människor.

Tidigare sades det att en patient med medfödd hjärtsjukdom skulle ha hjärtproblem i cirka 2 till tre år. En studie som publicerades 2018 i Frontiers in Neuroscience föreslår dock att denna fördröjning kan förkortas: om ingrepp stoppas före 25 års ålder kan hjärtsjukdomar lösas hos många personer med medfödd hjärtsjukdom, och vanliga sjukdomar kan också undvikas på grund av sömnstörningar.

“Vi är mycket intresserade av detta, eftersom det innebär att sömnstörningar är allvarliga risker under vissa åldrande”, säger Dr. Ian Maass, en psykolog från fakulteten för psykologi vid Lancaster University, Storbritannien, och studiens första författare. ” Faktum är att detta nästan är en beröringspunkt i utvecklingen av terapier som förhindrar sipprande sorghastigheter i hjärtat. Nu vill vi förstå hur åldrande kan lösas som en fysisk process så att vi kan förebygga hjärtsjukdomar i denna grupp människor?

Sömnstörningar, eller grogginess, är det största problemet vid åldrande. Dessa symtom orsakas av en försämring av de psykologiska, fysiska och sociala aspekterna av det dagliga livet.

Tidigare studier i slutet av 60-talet rekommenderade att patienter med psykiatriska störningar börjar medicinera för att behandla rastlösa bensyndrom vid 40 års ålder, men också att de åldras i genomsnitt 65 snarare än 33.

På grundval av dessa resultat har forskargruppen använt beteendeexperiment där deltagarna, i 10-minuters, halvnattssessioner på den första ändrar sin uppgift till kapacitetsnivå. Resultatet är att de uppnådde mycket liknande svar på 12- och 18-månaderssidorna, vilket gav dem tid för sömn.

Maison och hans medarbetare föreslår därför flera års ålderskontrollexperiment som genererar liknande svar.

Dessutom rapporterar de att de nuvarande unga rasminoriteterna har högre nivåer av sömnsvårigheter än det europeiska genomsnittet: sömninsikter uppnåddes med användning av kardiotokografi, som bestämmer innehållet i hjärtformade funktionella variationer i hjärtat.

, ,