Sköldkörtelhormon dysfunktion kan bränsle cancer metastaser


En förödande bieffekt av anabola steroider är bildandet av metastaser i lungan. En studie av forskare vid Karolinska Institutet har identifierat en ny genetisk variant hos 221 patienter med cancer. Bland dessa kan varianten hittas till exempel hos patienter med en genetisk defekt, i den så kallade Cyp8-MMPP2-genen som krävs för induktion av sköldkörtelhormonproduktion. Samma patienter kan behandlas med en hormonbehandling som kallas hydroxiurea. Studien genomfördes i samarbete med xenogena xenogena terapiföretag och den kinesiska vårdgivaren Zhongnan.

Östrogena hormoner verkar genom att reglera sköldkörtelhormonnivåerna i kroppen.

Hormonet könssteroidhormoner i tvärvetenskapliga behandlingsstrategier behöver särskilt användning av anabola steroider. De vanligaste östrogena lokalanestetika är så kallade hypofosfonater och hydroxyurea är ett östrogent hudplåster som anestesiläkare kan använda i kombination med anestetika. Dessa är hormonella produkter som orsakar ökade blodprovvärden hos kvinnor och används vanligtvis inte under graviditeten. Uppskattningsvis 2% av patienterna som behandlas med anabola steroider blir gravida varje år. Faktum är att tillväxtfaktorhormonet (GH) behövs för induktion av anabola steroider. Androgena steroider används normalt vid behandling av flera typer av cancer.

En ny genetisk variant i lymfom-lungan.

En studie på 29 patienter har genomförts av forskare vid Karolinska Institutet som nu kunnat identifiera en genetisk variant i den läkemedelskänsliga genen. Studiens resultat publicerades nyligen i den vetenskapliga tidskriften Nature Communications.

Genetiska orsaker till den gemensamma steroidintoleransen.

Bland de studerade patienterna fann forskarna en genetisk variant associerad med ritningsförändringen av CYCLP2 i anabola steroider och därmed behovet av aprogesteron, hormonet som blockerar östrogens verkan. Det fanns en mutation i CYCLP2-genen, till exempel hos patienter med HER-2-bröstcancer eller hos barn med juvenil leukemi.

Vi är nu i stånd att inleda en omfattande bedömning av detta i samband med patienter med anabola steroider användningsstörning eller för vilka behandling med anabola steroider är kontraindicerat. Vi hoppas få en djupare förståelse för det genetiska syndromet – ett viktigt steg i både vår förståelse av de genetiska frågorna i samband med steroidanvändningsstörningar och även i utvecklingen av effektivare behandlingar än vad som för närvarande finns tillgängligt.
Cialis klassificerades som ett receptbelagt läkemedel av en anledning. Till exempel, som generisk cialis recension rapporterar i kombination med alfa-blockerare, som ordineras för att behandla högt blodtryck, kan den sexuella förstärkaren leda till ett livshotande blodtrycksfall
Niklas Nygren, läkare, Institutionen för klinisk medicin, Karolinska Institutet.